Beste winterzonbestemmingen

De brandende vragen: waar kun je het beste kerst op het strand doorbrengen? Waar is het warm in februari en maart als we de zon al maanden niet meer hebben gezien? Waar zijn de beste winterzonbestemmingen als de Britse winter goed is begonnen en er maar één ding te doen is: wegvliegen, ergens warm en zonnig, ergens met prachtige stranden en lachende mensen, exotische geuren en muziek in de lucht.

Er zijn natuurlijk de grote slagmensen: de Malediven, Brazilië, het Caribisch gebied, Zuidoost-Azië – maar wanneer moet je gaan en welke maanden moet je vermijden? Wanneer is bijvoorbeeld het moessonseizoen in Thailand? Waar is het warm met Kerstmis? Waar vind je de korteafstandszon in november? Er zijn een paar Zuid-Europese eilanden en kustlijnen die het hele jaar door warm blijven, waardoor ze ideaal zijn voor winterzonvakanties.

Hier zijn enkele van onze favoriete winterzonbestemmingen

Cuba

Met zijn heerlijke Caribische klimaat, gegarandeerd warme en zonnige dagen en heel weinig regen, is het weer in Cuba het meest betrouwbaar tijdens de Britse winter. De stranden aan de zuidkust krijgen misschien de beste zonneschijn en trekken de grootste drukte, maar er is genoeg buiten de met palmen omzoomde stukken zand. Havana heeft zijn kleurrijke pastelkleurige gebouwen, sigaren en cadillacs, terwijl de perfect bewaard gebleven Spaanse koloniale architectuur in het door UNESCO beschermde Trinidad ervoor zorgt dat de stad zich verloren voelt in de tijd. Elders is er geen einde aan natuurreservaten, weelderige bossen, bergen en tabaksplantages om te verkennen.

Taghazout, Marokko

Ooit een ietwat ruige hippiestad, is Taghazout nu de beste surfbestemming van Marokko. Het slaperige vissersdorpje aan de Atlantische kust heeft niets van zijn ouderwetse charme verloren en geiten dwalen nog steeds slordig door de stoffige mandarijnkleurige straten terwijl vissers hun dagelijkse vangsten van gammele blauwe en witte boten binnenhalen. Voor serieuze surfers markeert de winter het begin van het hoogseizoen en naarmate de deining toeneemt, arriveert de meeslepende menigte. De temperaturen schommelen meestal rond een zeer aangename 20 ° C, maar winden uit de Sahara duwen het kwik vaak veel hoger op.

tel aviv, Israël

Israël geniet van ongeveer 300 dagen zon per jaar – en hoewel de winter hier misschien niet zo brandend is als sommige van de andere grote slagmensen, is het nog steeds warm genoeg om op een strand te liggen als je aan het begin of einde komt. De moderne metropool Tel Aviv in het Midden-Oosten ligt op slechts vijf uur vliegen van Londen, waardoor het een makkelijke lange weekendhop is. Met zijn skyline van wolkenkrabbers, opvallende Bauhaus-architectuur, avant-gardekunstgalerijen, restaurants van wereldklasse en hedonistische after-dark cultuur, is dit de eigen versie van Manhattan aan de Middellandse Zee.

Leave a Reply