Dagelijkse oefeningen om je goed genoeg te voelen

Ik heb me altijd gebaseerd op ‘goed genoeg’ in alles, of het nu mijn baan, mijn opvoedingsvaardigheden of mijn romantische relaties zijn op wat andere mensen dachten, in plaats van waarvan ik wist dat het waar was. Dus ik heb 5 dagelijkse oefeningen ontwikkeld om je “goed genoeg” te voelen, los van wat iemand anders van me denkt …

1. Laat de goedkeuring van anderen los

Weet je hoeveel tijd en energie ik heb verspild met de zorg voor wat iedereen ter wereld van mij en mijn leven vindt? Schiet me nu. Wie kan het schelen? Als je je leven integer leidt en trouw bent aan jezelf en wat je weet je gelukkig maakt, doe het dan. Maak je geen zorgen meer over wat andere mensen over je zeggen en wat ze denken. Iedereen heeft een mening. Laat ze het leuk vinden om het naar iedereen te luisteren die wil luisteren. Je hoeft het niet aan te pakken.

2. Wees elke dag op je best

Mijn beste zelf ziet er anders uit dan je beste zelf. Ik “wat aan lichaamsbeweging doen” kan drie dagen per week lopen zijn en dat is genoeg om me een goed gevoel te geven, terwijl de jouwe misschien vijf dagen per week Cross Fit is en 10 mijl loopt. Maar als ik voel dat ik elke dag 100 procent geef aan mijn werk, mijn kinderen en de mensen om wie ik geef in mijn leven, dan heb ik iets om me goed in te voelen.

3. Stop met jezelf te vergelijken met andere mensen

Dit is mijn grootste misdaad. Degene die me meestal in het konijnenhol plaatst. Er zal altijd iemand anders zijn die meer geld verdient, in een groter huis woont, wat volgens jou een gelukkiger relatie, beter opgevoede kinderen of een beter lichaam is. Wat dan ook. Je goed genoeg voelen betekent ME als de bar gebruiken. Niet iemand anders.

4. Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Het maakt niet uit hoe waardeloos mijn dag is, aan het einde kan ik minstens 5 dingen vinden waar ik dankbaar voor ben. Het kan zo eenvoudig zijn als ‘ik heb een dak boven mijn hoofd’ tot ‘ik heb de kinderen in leven gehouden’. Winnen!

5. Omring jezelf met mensen die echt van je houden

Wilt u zeker weten dat u zich “goed genoeg” voelt? Omring jezelf met mensen die je geweldig vinden. Mensen die lachen om je grappen. Aanbid je kleine eigenaardigheden … waardeer je mening en vraag je advies. Familieleden die bij je blijven, zelfs op je slechtste dag. Je “ziel” broer of zus die je uit het konijnenhol trekt als je weer naar beneden bent geglipt en je eraan herinnert wat een mooie, grappige, intelligente, sterke, verbazingwekkende, fenomenale persoon je bent.

Leave a Reply