De beste vakantiebestemmingen

Kyoto, Japan

Kyoto is een moeiteloze mix van heden en verleden. Het futuristische treinstation spint als een goed geoliede motor, terwijl je buiten de moderne winkelcomplexen en glazige hotels rustige Karesansui-rotstuinen en eeuwenoude Shinto-heiligdommen vindt.

Rijeka, Kroatië

Reizigers kwamen in de verleiding om zich een weg te banen door Rijeka, de op twee na grootste stad van Kroatië, op weg naar de door toeristen opgeblazen eilanden van Dalmatië. De mooie korrelige mix van charmante monumenten, stadsstranden, bruisende straatfestivals en bedwelmende Italiaanse grandeur van de stad begint eindelijk zijn eigen soort allure te vinden.

Panama

Van koffieboerderijen en nevelwouden tot verwoeste Spaanse forten en voetafdrukvrije eilanden, Panama heeft de goederen, maar niet de bezoekersaantallen. Maar dat lijkt te veranderen met de opening van de veelbesproken Islas Secas eco-retraite in december 2019, die toegang geeft tot 14 ruige eilandjes in de Golf van Chiriqui aan de zonovergoten Pacifische kust van Panama.

Rabat, Marokko

Rabat, de politieke hoofdstad van Marokko, is een veeltalige stad (Frans, Arabisch en Engels zijn de meest voorkomende talen), waar schone straten bruisen van agaatblauwe ‘petit taxi’s’ en de rol van de stad in de specerijenhandel kan worden geproefd in de vele cafés en restaurants. Moderner dan Marrakech, maar minder druk dan Casablanca, er is een uitgesproken Europese sfeer in de stad, met zijn brede trottoirs, Andalusische tuinen en stadsstranden vol met lokale gitaren.

De Britse Maagdeneilanden

De Britse Maagdeneilanden leden vreselijk na de orkanen Irma en Maria – de voormalige de machtigste die ooit de Atlantische Oceaan hebben geraakt – en de bestemming leed een verlies van 90 procent in het toerisme als direct gevolg van de schade. Maar in de afgelopen twee jaar, na uitgebreide hotelrenovaties en heropeningen, kaatsen deze blijvend vrolijke eilanden – overspoeld met parelachtige baaien en neon-heldere scholen vissen – eindelijk terug.

Leave a Reply