Hoe de nacht door te slapen

De meeste mannen ervaren slapeloosheid naarmate ze ouder worden. Ze hebben moeite met slapen, worden ‘s nachts wakker en hebben dan moeite om weer in slaap te vallen.

Het meeste hiervan heeft te maken met normaal ouder worden, maar denk niet dat je minder slaap nodig hebt omdat je ouder bent. Onderzoek heeft aangetoond dat uw slaapbehoeften gedurende de volwassenheid constant blijven

De rol van slaapmiddelen

Sommige oudere volwassenen grijpen naar vrij verkrijgbare slaapmiddelen als ze moeite hebben met vallen en slapen, maar deze middelen mogen slechts voor een korte periode worden gebruikt. “Deze medicijnen maken gebruik van antihistaminica om je slaperig te maken. Ze kunnen de tijd die nodig is om in slaap te vallen verkorten, maar verliezen de effectiviteit snel als ze regelmatig worden gebruikt.

Wat houdt je tegen?

Slaap is belangrijker naarmate je ouder wordt. Gezonde slaap is in verband gebracht met een betere cognitieve functie, lagere ontstekingspercentages en hartaandoeningen en verbeterde weerstand tegen virussen zoals griep en verkoudheid.

Aan de andere kant hebben mensen die slecht slapen een hoger risico op dementie, depressie, geheugenverlies, verwarring en angst. Het is simpel: mensen die beter slapen, zijn doorgaans gezonder en leven langer.

Houd een regelmatig slaapschema aan.

Benader slaap zoals elk ander gestructureerd deel van je leven. Ga elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed en geef jezelf ongeveer een uur van tevoren de tijd om te ontspannen, te baden en je tanden te poetsen.

Bekijk de cafeïne en alcohol.

Cafeïne is een stimulerend middel dat het moeilijker maakt om in slaap te vallen; alcohol maakt je slaperig, maar kan gefragmenteerde slaap veroorzaken. Vermijd het drinken of eten van iets dat ze bevat gedurende ten minste twee uur voor het slapen gaan, of eerder als dat voor u een verschil maakt.

Wees voorzichtig met dutjes.

Dutjes kunnen goede of slechte effecten hebben op de slaapkwaliteit. Als u overdag te lang slaapt of te dicht bij uw normale bedtijd, zoals na 17.00 uur, kan dit uw normale slaapcyclus verstoren. Maar als u zich overdag constant slaperig voelt, kan een dutje van 20 tot 30 minuten nieuw leven inblazen. Stel een timer in, zodat je niet te lang slaapt en probeer dutjes te plannen op een specifiek tijdstip van de dag, zoals vroeg of laat in de middag.

Leave a Reply