Hoe te voorkomen dat een ziel de levenscrisis verplettert

Hier zijn enkele van de lessen die ik wil delen in de hoop dat ik iemand kan helpen een soortgelijke storing te voorkomen. Toen ik deze lessen begon toe te passen, zag ik een enorme verbetering in mijn leven.

1. Laat de controle los.

Ik heb een bekentenis: ik ben een beetje een controleman. Wat me ervan weerhield een vervuld leven te leiden, was weerstand bieden en het huidige moment willen beheersen, vooral als het niet in overeenstemming was met mijn verwachtingen.

Ik zou er alles aan doen om de situatie te vermijden of te veranderen. Ik ontdekte dat wat je ook weerstaat, blijft bestaan. Dus hoe meer ik me verzette tegen ongewenste situaties, hoe meer ze in mijn leven verschenen – omdat ik de les nog niet had geleerd.

2. Probeer niet alles alleen te doen.

Trots kan je doden. Het heeft me bijna gedood. Ik ben niet alleen koppig, ik dacht ook dat ik het beter wist dan alle anderen. Daarom wilde ik alles zelf doen, omdat ik niemand vertrouwde.

Nu vertrouw ik veel meer en kan ik een paar verantwoordelijkheden loslaten.

3. Vertrouw op je gevoel.

Als je je gevoel negeert, sta je mensen toe hun wil, overtuigingen en meningen aan je op te dringen. Je gevoel weet het het beste.

Het gaat om het opbouwen van je intuïtie en je vermogen om naar je instinct te luisteren. Soms weten we wat we moeten doen, maar vermijden we de situatie omdat we bang zijn om het te doen of bang zijn voor de mogelijke uitkomst.

4. Geef de ‘als / dan’ illusie op.

“Als ik succesvol ben, dan zal ik gelukkig zijn.” Ik weet dat het cliché klinkt, maar het leven draait om de reis. Omdat er geen bestemming is …

Er zal altijd een nieuwe uitdaging zijn die je zoekt. Denk er eens over na, elke keer dat je een bepaalde mijlpaal hebt bereikt, vroeg je jezelf waarschijnlijk af: “Is dit het?” En toen ging je door met het nastreven van een nieuw doel, denkend dat het je de vervulling zou geven die je verlangt. Geloof me, die vervulling komt nooit.

5. Zet je in voor een routine.

Routine en structuur houden ons gezond in het licht van chaos en onzekerheid. Er zijn zoveel dingen waar we geen controle over hebben. Vooral de situaties (soms ongewenst) die het leven onze kant op gooit.

Als we ons overweldigd voelen, is de beste manier om onszelf te aarden via een routine, inclusief een ochtendroutine om je dag goed te beginnen.

Leave a Reply