Huidverzorgingstips voor mannen

1. Reinig je huid

Voor de meeste mannen wordt de huid in bepaalde gebieden de hele dag vettig, zelfs in de winter. Overtollige olie kan aan de huid kleven en de poriën verstoppen, waardoor uw scheermes niet soepel over de huid glijdt. Dus voordat je je scheert, was je gezicht met water en gezichtszeep om er zeker van te zijn dat er geen verstoppingen zijn.

2. Maak je klaar om te scheren

Voordat je het scheermes tevoorschijn haalt, stelt Ricci voor om je gezicht met warm water te spetteren nadat je het hebt gereinigd, waardoor de poriën zullen openen. Breng vervolgens een lichte laag voorscheercrème, -gel of -mousse aan om de huid vochtig en warm te houden. Hoe gladder de huid, hoe dichter het scheren.

3. Multitask voor een betere scheerbeurt

Een andere manier om het scheren te vereenvoudigen, is door het onder de douche te doen. Het bespaart niet alleen tijd, de vochtigheid van uw douche houdt uw huid vochtig en uw poriën open en maakt het haar zelfs zachter en gemakkelijker te verwijderen.

4. Volg je haargroei

Volgens de algemene opvatting is scheren tegen de haargroeirichting beter niet noodzakelijk waar. Op deze manier scheren kan irritatie veroorzaken en kan het haar ook beschadigen. Beweeg in dezelfde richting als de haargroei voor een comfortabelere scheerbeurt.

5. Kies het juiste scheermes

Scheerapparaten kunnen één of meerdere messen zijn. Als je zo min mogelijk tijd aan scheren wilt besteden, kun je kiezen voor een scheermes met drie of vijf mesjes. Het belangrijkste om te onthouden is dat je je comfortabel moet voelen met je scheermes en niet te veel druk moet uitoefenen, omdat dit irritatie kan veroorzaken.

Leave a Reply