Luchtzuiverende kamerplanten

Je brengt veel tijd door in je slaapkamer (minstens acht uur per nacht, toch?), Dus het is belangrijk dat je ruimte zo vredig mogelijk is. En hoewel kaarsen en CBD je geest kunnen kalmeren voordat je op het kussen slaat, kan het toevoegen van echte planten aan je ruimte ook je ontspanningsspel helpen. NASA heeft zelfs ontdekt dat veel populaire planten, zoals Dracaena en Snake Plants, gifstoffen verwijderen en de algehele luchtkwaliteit verbeteren, wat essentieel is voor een schonere nachtrust.

Blader door deze slaapkamerplanten totdat u de perfecte optie voor uw ruimte vindt, hoe klein ook. Zelfs als je slaapkamer geen tonnen ramen of natuurlijk zonlicht heeft, kun je kiezen voor een tolerante kamerplant die kan overleven bij weinig licht. Of als je het gevoel hebt dat je niet genoeg plank, dressoir of vloeroppervlak hebt om groen weer te geven, overweeg dan om een ​​van de wijnbouwopties in een plantenbak boven je hoofd te hangen. Het eindresultaat? Een gezelliger, beter voor u ruimte.

Snake plant

Het verticale zwaardachtige blad van Snake Plant is een opvallende toevoeging aan elke slaapkamer. Deze oude stoere, ook wel Sansevieria genoemd, is al tientallen jaren een populaire kamerplant omdat hij weinig licht en weinig water nodig heeft.

Pothos

Als je niet altijd de groenste duim hebt, is Pothos het antwoord! Deze winterharde plant heeft glanzende bonte bladeren die perfect over dressoirs, planken of hangende plantenbakken vallen. Het geeft de voorkeur aan matig licht, maar verdraagt ​​weinig licht. Laat het uitdrogen tussen gietbeurten.

Rubberboom plant

Nieuwelingen, deze is voor jou: de glanzende, donkere of bonte bladeren van deze rechtopstaande plant brengen drama in elke kleine ruimte. Hoewel het de voorkeur geeft aan fel licht – vooral gefilterde ochtendzon – kan het omstandigheden met weinig licht verdragen. Water als de grond enigszins droog aanvoelt, ongeveer één keer per week.

Monstera

Je hebt deze glanzende schoonheid waarschijnlijk overal op Instagram gezien, en dit is waarom: Monstera, ook wel Swiss Cheese Plant genoemd (om voor de hand liggende redenen), is een gemakkelijke plant die matig licht en wekelijks water nodig heeft. Blijf uit de buurt van deze plant als u huisdieren heeft, omdat het gebladerte katten, honden of andere kleine dieren kan irriteren.

Anthurium

Betreed de langst bloeiende kamerplant ter wereld: de neonbloemen van deze plant kunnen tot acht weken meegaan, terwijl er regelmatig verse opduiken. Plak het op een plek met fel licht en een hoge luchtvochtigheid. Hoe meer licht het ontvangt, hoe meer u het water moet geven: Over het algemeen elke week water geven, zodat de grond tussen de gietbeurten kan uitdrogen.

Leave a Reply