Must-visit-attracties in Chili

Met zo’n 2.600 mijl (4.300 kilometer) tussen de zuidpunt van Patagonië en de noordgrens van Peru, heeft Chili een groot aantal waardevolle attracties in verschillende geografische zones.

Isla Magdalena

Heb je iets met pinguïns? Zoek dan niet verder dan Isla Magdalena, net voor de kust van Punta Arenas. Honderden schattige kleine beestjes zijn van dichtbij en persoonlijk te zien terwijl ze rond waggelen en samen kruipen.

Torres de Paine

Geen enkele wandelaar die zijn zout waard is, zou zelfs overwegen om Chili te bezoeken zonder Torres del Paine van de bucketlist te halen. De prachtige tochten van dit wereldberoemde nationale park passeren kreunende gletsjers, torenhoge pieken, beboste valleien en kristalheldere meren.

Villa O’Higgins naar Argentinië

De meeste mensen kiezen voor een bus of een vliegtuig wanneer ze over de grens reizen, maar in Villa O’Higgins is dit niet strikt noodzakelijk. Onverschrokken reizigers kunnen een wandeling maken door de ongerepte Patagonische wildernis en een paar dagen later aankomen in El Chaltén, Argentinië.

De marmeren grotten

Verborgen onder een schiereiland in het pittoreske Lago Carrera General liggen de spectaculaire Cuevas de Mármol (marmeren grotten). De aqua en turquoise wateren stuiteren zonlicht op het dak van de grotten, waardoor een verbluffende reflectie ontstaat die nergens anders op aarde is.

Carretera Austral

Een zeer lang stuk geïsoleerde grindweg, die over de Carretera Austral vaart, is de ultieme ervaring buiten de gebaande paden. Er zijn enorm veel nationale parken, wandelpaden en campings om onderweg te stoppen.

Leave a Reply