Onvergetelijke dingen om te doen in Guatemala

Bekend om actieve vulkanen, charmante koloniale steden, levendige inheemse culturen en oude ruïnes, is Guatemala een plek waar we al jaren naar verlangen om te reizen. En ik moet zeggen, het voldeed aan de magische verwachtingen die ik in mijn hoofd had opgebouwd, wat niet eenvoudig is.

Uw route in Guatemala zal worden bepaald of u reist van San Cristóbal, Mexico en verder naar Honduras (dit is wat we hebben gedaan), of dat u Guatemala City in en uit vliegt.

1. Rijd in een “kippenbus”

Deze felgekleurde Amerikaanse schoolbussen komen overal in Midden-Amerika voor, en Guatemala is de perfecte plek om aan boord te springen. Ze kregen de bijnaam ‘kippenbus’ omdat de lokale bevolking alles aan boord brengt – van machineonderdelen tot gigantische zakken met producten tot, je raadt het al – kippen! Afhankelijk van de route is het mogelijk dat de bus erg druk is. Maar wees niet verbaasd als de chauffeur stopt om meer passagiers op te halen. In een kippenbus is altijd plaats voor iedereen!

2. Verken de Maya-ruïnes van Tikal

Midden-Amerika staat vol met Maya-ruïnes om te verkennen, maar een van de meest geliefde sites is Tikal. Gelegen in de jungle van Noord-Guatemala nabij de grenzen van Belize en Mexico, was dit een van de machtigste steden in de Maya-beschaving. Omdat het een beetje moeilijk te bereiken is, ziet Tikal minder bezoekers dan andere populaire ruïnes. Bovendien is het complex enorm en verspreid door een jungle, dus je kunt doen alsof je Indiana Jones bent terwijl je door de ruïnes dwaalt.

3. Spring van een touwschommel

De stad Flores is schattig, maar de belangrijkste reden waarom mensen passeren, is om Tikal te bezoeken. Er is echter nog iets dat u niet mag missen voordat u verder gaat. Jorge’s Rope Swing ligt in een afgelegen baai aan het meer en het is een serieus leuke plek om te ontsnappen aan de hitte van de middag. Bestel een drankje (of twee!) En ontspan in hangmatten, meng je met andere reizigers, zwem in het lauwe water of spring en spring van de beroemde touwschommel. Je zult blij zijn dat je bent gekomen!

4. Bezoek de turquoise poelen van Semuc Champey

De turquoise poelen van Semuc Champey zijn iets uit een droom en ze zijn echt zo mooi als ze eruit zien op foto’s. Breng de dag door met zwemmen, spetteren en foto’s maken. Oh, en vergeet niet om naar de mirador te gaan voor het mooiste uitzicht. We hebben een complete gids voor een bezoek aan Semuc Champey, die u zal helpen uw reis te plannen en precies te weten wat u kunt verwachten.

Leave a Reply